Sovara juridisch onderwijs

Wilt u snel de gaten dichten in uw kennis voor een moeilijk dossier? Wilt u zich inwerken in een nieuw rechtsgebied met behulp van een serie lessen? Wilt u eens wat anders dan de onsamenhangende actualiteiten uit de vakbladen ? Wilt u lessen op het moment dat u er rustig voor kunt gaan zitten en dus meer kennis absorbeert? Wilt u uitleg van een docent met didactisch talent en drive? Wilt u onderwijs volgen vanaf Ameland of Corfu? Wilt u een groter aanbod bestuursrecht? Of wilt u gewoon nooit meer een factuur krijgen voor een cursus die uiteindelijk toch niet gevolgd kon worden vanwege een spoedje? Bekijk hier het aanbod!

Sovara biedt online onderwijs aan advocaten, advocaat-stagiaires en studenten in de rechtsgeleerdheid. We bieden voornamelijk juridische vakken en daarnaast enige gerelateerde cursussen zoals tuchtrecht en argumentatieleer. Het onderwijs is thans nog beperkt. Het doel is om uiteindelijk te komen tot een compleet curriculum. De webinars zijn verdeeld in twee soorten: er zijn webinars op Academisch niveau voor iedereen die zich wil omscholen of bijscholen. Er zijn daarnaast webinars op Post-Academisch niveau voor verdere verdieping. Het doel is om zowel kwaliteit te bieden, als gebruiksgemak. 

Als u meldingen wilt ontvangen van nieuwe webinars op uw werkterrein, klik dan hier.

1. Kwaliteit

Alle lessen worden verzorgd door juristen met minimaal vijf jaar ervaring als advocaat en/of universitair docent. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Bovendien zoeken we in bredere kring naar goede docenten. Immers, naast hoogleraren kunnen bepaalde universitair docenten ook zeer goed lesgeven. En sommige advocaten blijken waanzinnig doceertalent te hebben. We kijken dus niet uitsluitend naar kennis, maar ook naar didactische vaardigheden.

2. Efficiëntie

Een tweede uitgangspunt is efficiëntie. Advocaten behalen opleidingspunten en verwerven kennis zonder reistijd. Geen files, geen wachttijd; uitsluitend een uur les, daar en wanneer het u uitkomt. Zo kunt u PO-punten behalen of uitleg krijgen over een bepaald leerstuk op een zondagavond, kort voor de roldatum waar die kennis voor nodig is. Ook zal het nooit meer gebeurden dat u vanweg een spoedje of een ziek kind uiteindelijk toch geen les kon volgen.

3. Gebruiksgemak

Sovara is gebruiksvriendelijk. U betaalt per les via mollie, waarna u automatisch een factuur krijgt toegezonden. Eenmaal betaalde lessen blijven gedurende de rest van het jaar beschikbaar en bekijkt u waar en wanneer u maar wilt. Voor advocaten geldt; wie de les bekeken heeft en enkele vragen goed heeft beantwoord, krijgt automatisch een certificaat welke is te downloaden in de persoonlijke “Mijn Sovara.” U kunt ook met een voucher, voor meerdere advocaten binnen het kantoor afrekenen om zo korting te bedingen. Vouchers blijven ongeacht de aankoopdatum een jaar geldig.